Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen bij Universiteit Leiden

Over onze faculteit

De Faculteit Geesteswetenschappen biedt een inspirerende internationale werkomgeving met ruimte voor diversiteit en vernieuwing aan medewerkers en studenten uit binnen- en buitenland.

Wij zijn Geesteswetenschappen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De geesteswetenschappen beslaan een groot wetenschappelijk vakgebied, maar wat is de gemene deler van al deze wetenschappers en studenten? En waarom doet hun werk ertoe in de wereld van vandaag? Bekijk de hele film op Youtube

Onderzoek

Onderzoek is belegd bij 7 instituten. Met deze structuur kan elk instituut zich optimaal concentreren op specifieke gebieden binnen de geesteswetenschappen, wat leidt tot gerichte onderzoeksinspanningen en onderwijsprogramma's waarin autonoom vormgegeven kan worden aan de unieke expertise en perspectieven binnen het instituut. De instituten zijn: 

Onderzoeksthema's

Binnen het kennisdomein 'Talen, culturen en erfgoed' wordt gewerkt aan de vier gezichtsbepalende thema's die zijn opgenomen in het facultair strategisch plan. Met deze gezichtsbepalende thema's willen we de wereld buiten de academie bereiken en informeren over wat we doen en waarom. Het eerste thema heeft inmiddels een webpagina. De vier thema's zijn:

Organisatie

Het faculteitsbestuur is verantwoordelijk voor het bestuur en de inrichting van de faculteit voor het onderwijs en de wetenschapsbeoefening. Het bestuur wordt ondersteund door het faculteitsbureau, welke zorg draagt voor alle zaken die niet direct betrekking hebben op onderwijs en onderzoek.

Gebouwen

De faculteit is gehuisvest op meerdere locaties, zowel in Leiden als in Den Haag. In Leiden bestaat de Humanities Campus uit het Arsenaal, Herta Mohr, Johan Huizinga, Lipsius, Matthias de Vrieshof, P.J. Veth en het Reuvens. In den Haag zijn we gehuisvest in de Schouwburgstraat en Wijnhaven. 

Samenwerking

De faculteit werkt nauw samen met partners zoals de Hogeschool der Kunsten in Den Haag, KITLV, IIAS, ASC, Leiden Global, Taalmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum Sieboldhuis, en Wereldmuseum Leiden (voorheen Museum Volkenkunde). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.