Science & Cinema
In films kunnen de meest wonderlijke acties plaatsvinden. Maar zijn die acties in de 'echte' wereld ook mogelijk? En in hoeverre houden filmmakers ons voor de gek? Tijdens het Leiden International Film Festival komen film en wetenschap samen.
Wetenschap en Film
Het Leiden International Film Festival (LIFF) is inmiddels nationaal én internationaal een begrip. Tien dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer. In 2019 slaan het LIFF en de Universiteit Leiden hun handen ineen. Het programma omvat jaarlijks meer dan 100 films variërende van arthouse tot mainstream (en alles daartussenin). Speciaal voor het 444-jarige bestaan van de Universiteit Leiden is er in samenwerking met het LIFF een speciaal ‘Science & Cinema’ programma ontwikkeld met 4 bijzondere films op bijzondere locaties, een bijzonder randprogramma, en voor €4,44 bijzonder goed geprijsd!
4 films door de ogen van de wetenschap.
Tussen 1 november en 9 november 2019 kunnen bezoekers van het LIFF genieten van 4 verschillende films, op 4 avonden op 4 wel heel bijzondere locaties in de stad. Bij alle vier de films hoort een eigen programma. Bijvoorbeeld een mini-symposium met de regisseur én een wetenschapper, een debat over wetenschappelijke verantwoording van de film of een kijk door de ogen van wetenschappers en studenten van de opleiding Film & Literatuurwetenschappen.
Kom je ook?
- Maandag 4 november om 19:30 'Behind the curve' (flatearthers) in het Groot Auditorium in het Academiegebouw. Wetenschappers: Victor Gijsbers en Frans van Lunteren (Engelstalig)
- Dinsdag 5 november om 19:00 'In the Loop' (fake news) in Wijnhaven, Den Haag op de Spaanse Trappen.* Wetenschapper(s): Alexander PLeijter (Engelstalig)
- Woensdag 6 november om 17:30 'Robin (interactieve film)' in Trianon 3. Wetenschapper(s): Yasco Horsman en Jan Sleutels
- Vrijdag 8 november om 19:30 'Dark Side of the Moon (Operation Lune)' Fake maanlanding in C1.02 in de Oude Sterrewacht. Wetenschapper: Francisca Concha-Ramirez (Engelstalig)
*We verzorgen koptelefoons zodat zowel films als wetenschapper goed te verstaan is.