Universiteit Leiden

nl en

Economie van de Publieke Sector (MSc)

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot Economie van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden, moet je aan de onderstaande toelatingseisen voldoen.

LET OP: Ter beoordeling van je vooropleiding moeten ALLE studenten zich aanmelden via Studielink en vóór de deadline een toelatingsverzoek indienen via het online toelatingsportaal (uSis) van de Universiteit Leiden. Zie hiervoor de 'Aanmeldprocedure'.

Toelating is in principe mogelijk voor studenten met de volgende vooropleidingen:
•    BSc Economie
•    BSc Bestuurskunde, specialisatie Economie, Bestuur en Management (EBM) van de Universiteit Leiden of een vergelijkbaar programma, zoals Politics, Philosophy and Economics.
•    BSc Economie & Samenleving, Universiteit Leiden

Ook met andere sociaalwetenschappelijke vooropleidingen kun je toegang krijgen tot de master Economie van de Publieke Sector. Je kunt de ontbrekende kennis en vaardigheden dan eerst opdoen door deze vakken af te ronden:

Let op: De specifieke vakkenlijst wordt momenteel herzien. Er zal zo snel mogelijk meer informatie hierover beschikbaar komen op de website.

HBO-afgestudeerden (ook MER, SJD en HBO-Recht) kunnen alleen starten in het eerste jaar van de bacheloropleiding.
De Leidse rechtenfaculteit kent geen schakelprogramma’s voor HBO-studenten of voor studenten met een niet-juridische universitaire bachelor. Ook met een schakelprogramma van elders ben je niet toelaatbaar. Wel kunnen eventueel op grond van de gevolgde HBO-opleiding(en) enkele vrijstellingen worden verleend tijdens de bacheloropleiding.

Voor niet-Nederlandstalige studenten die deze master willen volgen, geldt dat zij aan het volgende vereiste niveau voor de Nederlandse taal moeten voldoen: Het Toelatingsexamen Universiteit Leiden TUL-gevorderd.

Met het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal, niveau Educatief Startbekwaam of niveau Educatief Professioneel kan eveneens worden voldaan aan de eis.

Voor studenten voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die een opleiding in het voorbereidend of hoger onderwijs in het Nederlands heeft afgerond, is bovenstaande niet van toepassing.

>> Ga naar Stap 2. Check de aanmelddeadlines

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.