Cybersecurity & Cybercrime (BSc)
Vervolgopleidingen
Een volledige academische opleiding bestaat uit een bacheloropleiding én een masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert studenten om na hun bacheloropleiding door te gaan met de masteropleiding.
De bachelor Cybersecurity & Cybercrime leidt je op voor de doorstroom naar een vervolgopleiding op masterniveau. Je kunt met jouw bachelor terecht op universiteiten in binnen- en buitenland, al is dat soms onder voorwaarden. Aan de Universiteit Leiden kun je zonder voorwaarden meteen verder studeren in vier masterprogramma's.
Binnen de faculteit Governance & Global Affairs, die jij inmiddels als je broekzak kent, kun je de master Crisis and Security Management (MSc) volgen. Deze opleiding heeft zes specialisaties: Governance of Crisis, Cybersecurity Governance, Intelligence and National Security, War and Peace Studies, Governance of Violence en Governance of Radicalism, Extremism and Terrorism.
Bij de faculteit Rechtsgeleerdheid kun je direct instromen in de master Crime and Criminal Justice (MSc), waar je kunt kiezen voor een van de twee specialisaties: Comparative Criminal Justice en Criminologie en Veiligheidsbeleid. Ook de master Forensische Criminologie sluit naadloos aan op jouw bachelor.
Daarnaast is er een ruime keuze uit vervolgopleidingen die onder voorwaarden toegankelijk zijn voor studenten van de bachelor Cybersecurity & Cybercrime. In Leiden en Den Haag zijn dat onder andere Nederlandstalige en Engelstalige richtingen van Bestuurskunde: Management van de Publieke Sector en Public Administration. En er zijn mogelijkheden bij Computer Science. Ook buiten de Universiteit Leiden zijn masteropleidingen die onder voorwaarden aansluiten bij jouw bachelor.
Promoveren
Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.