Leiden Leadership Centre
Publiek Leiderschap in Samenwerking (PLS)
Het samenwerkingsverband Publiek Leiderschap in Samenwerking (PLS) zal in januari 2025 van start gaan en bouwt verder op de kennis, netwerk en ervaring van het Verder met Publiek Leiderschap (VPL) Programma (jan 2020 - dec 2024).
Samen verder bouwen aan publiek leiderschap
Het (promotie)onderzoek, de gedragsinterventies, instrumenten en leernetwerken, ontwikkeld vanuit het VPL, gaan dus grotendeels over naar dit vervolgprogramma. Hierin zullen we vanuit de praktijk en de wetenschap verder bouwen aan wat Publiek Leiderschap uniek en bijzonder maakt. De start van dit nieuwe samenwerkingsverband biedt ook aan nieuwe partijen de kans om aan te haken en de kans om te profiteren van de reeds opgebouwde kennis en netwerken.
Wat biedt deelname aan PLS netwerk haar leden?
- Toegang tot exclusief onderzoek: Krijg toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van publiek leiderschap en pas deze direct toe binnen jouw organisatie.
- Benchmark publiek leiderschap: Monitoring van de ontwikkeling van leiderschap en nieuwe leiderschapsontwikkelingen in eigen organisatie en bredere sector.
- Leernetwerken en kennisuitwisseling: Leer van andere publieke organisaties en deel waardevolle ervaringen om gezamenlijk sterker te worden.
- Internationale samenwerking: Maak deel uit van een internationaal netwerk van experts en werk samen met prestigieuze universiteiten, waaronder Universiteit Leiden.
- Ontwikkeling van leiderschapstrajecten: Pas evidence-based methoden toe voor leiderschapsontwikkeling en vergroot de effectiviteit van jouw organisatie.
Interesse of zin om een keer door te praten?
Ben je geïnteresseerd in deelname of wil je meer informatie? Neem dan contact op via llc@fgga.leidenuniv.nl en ontdek hoe jouw organisatie kan bijdragen aan én profiteren van het PLS-netwerk. Samen bouwen aan sterker en innovatiever publiek leiderschap voor meer maatschappelijke impact!
Voor welke organisaties is deze samenwerking interessant?
Voor overheidsorganisaties van minimaal 250fte, met een strategie en leerroute op het gebied van Publiek Leiderschap, die opereren op het gebied van bestuur, beleid, uitvoering en/of inspectie in het publieke domein
Waarom aansluiten?
Publiek leiderschap vereist unieke vaardigheden en inzichten, die moeilijk zelfstandig binnen een organisatie te ontwikkelen zijn. Het komt nog veel te vaak voor dat organisaties in silo’s langs elkaar heen werken bij de ontwikkeling en uitvoering van strategie en beleid en weinig evidence-based. Erg jammer, zeker ook gezien de uitdagingen rond publiek leiderschap, want er valt zoveel te leren van elkaars kennis en ervaring. Daarom doen o.a. de Nationale Politie, DG ABD, Gemeenten Leiden en de Sociale Verzekeringsbank ook weer mee aan dit nieuwe netwerk.
Door deelname aan het PLS-netwerk werk je samen met andere publieke organisaties en academische partners aan innovatieve oplossingen en verbeteringen in het publieke domein. Dit samenwerkingsverband versterkt de verbinding tussen wetenschap en praktijk, waardoor jouw organisatie kan profiteren van de laatste onderzoeken en bewezen methoden.
Staan op de schouders van voorgangers
Door mee te doen aan PLS kan gebruik gemaakt worden van reeds ontwikkelde handvatten, interventietools, leiderschap-scan, serious games en meer. Hiermee kunnen inzichten worden verkregen in leiderschap in de eigen organisatie en leiderschapsleerwegen tussen organisaties worden vergeleken.
Gezamenlijke maatschappelijke opgaven
Binnen het PLS Forum en de Leergroep Leiderschapsontwikkeling leer je met een variëteit aan publieke partners over gelijksoortige vraagstukken en verschillende contexten. Met het Leiden Leadership Centre wordt beschikbare wetenschappelijke kennis uit diverse disciplines ontsloten en vernieuwend onderzoek vormgegeven.
Interesse of zin om een keer door te praten?
Ben je geïnteresseerd in deelname of wil je meer informatie? Neem dan contact op via llc@fgga.leidenuniv.nl en ontdek hoe jouw organisatie kan bijdragen aan én profiteren van het PLS-netwerk. Samen bouwen aan sterker en innovatiever publiek leiderschap voor meer maatschappelijke impact!