Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Academia in Motion

Wil jij dat de Universiteit Leiden een open werkplek is waar we ieders bijdrage erkennen en waarderen? En vind je het belangrijk dat de universiteit meer kennis ontwikkelt en deelt in verbinding met de samenleving?

Het universiteitsbrede Academia in Motion-programma (AiM) maakt deze ambities waar. Met AiM willen we een betere balans creëren tussen onderwijs en onderzoek. Ook gaan we op zoek naar nieuwe manieren om onze medewerkers te erkennen en te waarderen, en om open science, samenwerking, welzijn en leiderschap centraal te stellen in ons werk.

Innovatief en inclusief

Deze ambities sluiten aan bij onze wens om een meer innovatieve en inclusieve werkomgeving te creëren. Ze passen ook bij de veranderende rol van de academische wereld: een waarin wetenschap wordt bedreven middenin, en vaak samen met, de samenleving.

Om deze visie tot leven te brengen, zijn structurele inspanningen, een cultuurverandering en een dialoog binnen de hele universiteit nodig. Daarom heeft het College van Bestuur Academia in Motion (AiM) in het leven geroepen:

  • Een strategisch, universiteitsbreed vijfjarenprogramma, van 2022-2027.
  • Een programma waarbinnen we Open Science en Erkennen & Waarderen universiteitsbreed stimuleren.
  • Een programma waarbinnen faculteiten worden aangemoedigd om initiatieven op te zetten die passen bij hun werkomgeving

Karlijn Hermans (Open Science) en Cas Henckens (Erkennen & Waarderen) coördineren het AiM-programma samen met de overige leden van de AiM RegiegroepFacultaire Teams en ambassadeurs binnen de universiteit.

We zijn er om bottom-up initiatieven te stimuleren en te ondersteunen.

Doe mee! Wil je meer weten, of zou je graag een rol willen spelen in de ontwikkeling van Academia in Motion? We nodigen iedereen — wetenschappelijk en ondersteunend personeel  van harte uit om met ons mee te denken. Zo doe je mee:

  1. Meld je hier aan om AiM-nieuws en updates over evenementen te ontvangen.
  2. Vragen of ideeën? Deel ze via: academiainmotion@bb.leidenuniv.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.