Taalwetenschap (BA)
Arbeidsmarkt
En dan ga je als afgestudeerd taalwetenschapper aan de slag! Zou je graag lesgeven of coachen? Hou je ervan om te onderzoeken? Adviseer je graag? Of wil je liever schrijven en redigeren? Er is veel mogelijk met een diploma Taalwetenschap op zak.
Waarom je interessant bent voor werkgevers
Met een diploma Taalwetenschap beschik je niet alleen over veel kennis over menselijke communicatie, talen en taalstructuren, maar ook over vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan skills zoals prioriteiten stellen, zelfstandig werken, jezelf kunnen motiveren en het selecteren en verwerken van complexe informatie. Doe je ook nog relevante werk- of bestuurservaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.
Uit onderzoek blijkt dat van onze afgestudeerden 85% binnen twee maanden werk vindt en 85% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau.
Margaret Den Besten
Alumna Taalwetenschap
“Het is heel fijn dat je de mogelijkheid krijg een stage te lopen. Want dan kun je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Met dank aan een van mijn docenten kon ik een supergave stage lopen in Kameroen. Ik kon daar een inheemse taal onderzoeken en beschrijven, zo bracht ik precies in de praktijk wat ik tijdens mijn studie geleerd had.”
Waar kom je na je studie terecht?
Met een studie Taalwetenschap ben je voor verschillende soorten werkgevers interessant. Je kunt bijvoorbeeld goed aan de slag in het onderzoek, het onderwijs, de ICT of als communicatiemedewerker.
Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:
Bron: Arbeidsmarktonderzoek 2020 onder afgestudeerden Taalwetenschap 2016 t/m 2019. Career Service Geesteswetenschappen.
Organisaties waar onze afgestudeerden een baan hebben gevonden:
- Brill Publishers
- Leiden University Centre for Linguistics
- McKinsey & Company | Global
- Consultancybureaus
- Vertaalbureaus
- Servicepunt voor Inburgering Taalwijzer Amsterdam
- Instituut voor de Nederlandse taal
- PhD posities aan verschillende universiteiten
- ITTA Kennisinstituut voor Taalontwikkeling