Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science and Technology (BSc)

Na je studie

MST’ers kunnen in veel verschillende functies terechtkomen, bijvoorbeeld als productontwikkelaar, proces engineer, research chemicus, veiligheids- en milieuadviseur, hoofd van een laboratorium of docent.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

De kennis die je bij MST opdoet kun je later gebruiken om nieuwe materialen te ontwikkelen, medicijnen te ontwerpen, productieprocessen te verbeteren, water te zuiveren of oplossingen te vinden voor de bestaande milieuproblematiek. De theorie uit de studie, praktische vaardigheden en de analytische manier van problemen oplossen leveren je in je toekomstige baan veel profijt op. Met een MST diploma laat je zien dat je:

  • Een sterke theoretische en technische basis hebt om problemen te analyseren en op te lossen.

  • Je zowel vakinhoudelijk sterk bent, als nuttige vaardigheden en competenties hebt die multi-inzetbaar zijn.

Toekomstperspectief

Het overgrote deel van de bachelorstudenten stroomt door naar één van onze masters. Jouw toekomstperspectief kun je dan ook niet los zien zonder afgeronde masteropleiding. Als afgestudeerd MST’er beschik je over sterke vakkennis in de chemie en technische chemie en academische vaardigheden om complexe vraagstukken op een systematische manier te analyseren en oplossingen aan te dragen.

Nadia

Wat heeft Nadia aan haar studie gehad?

Nadia

‘Veel van mijn collega’s hebben een bedrijfskunde-achtergrond, maar er komen steeds meer bèta’s bij. Die hebben een bepaalde analytische manier van problemen oplossen. Zelf heb ik die ook dankzij MST.’

Denise

Wat heeft Denise aan de studie MST gehad?

Denise

‘Ik zorg dat klanten veilig werken met gevaarlijke stoffen en onderzoek bij bedrijven hoe ze grote incidenten in hun fabriek kunnen voorkomen. MST was een heel goede voorbereiding voor wat ik nu doe. Je krijgt een brede basis op het grensvlak van chemie en technologie. Die heb je nodig om te beoordelen of chemische fabrieksprocessen veilig zijn.’

Oriënteren op je eerste baan

Zowel in Leiden als in Delft kun je deelnemen aan workshops over onder andere loopbaanoriëntatie en zijn er regelmatig bijeenkomsten waar afgestudeerde MST’ers komen vertellen over wat voor werk zij doen. Ieder jaar vinden in Leiden de Bètabanenmarkt en in Delft de Delftse Bedrijvendagen plaats. Dan kun je in gesprek gaan met de werkgevers van bedrijven. Je krijgt daar een goed beeld van de mogelijkheden na je studie en je kunt er een stageplaats of misschien zelfs je eerste baan vinden. Daarnaast helpt de Science Career Service jou bij jouw loopbaankeuzes en kun je het advies inwinnen van ervaren alumni via het Alumni Mentornetwerk.