Arabische taal en cultuur (BA)
Na je studie
Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?
Nadat je de bachelor Midden-Oostenstudies met de afstudeerrichting Arabische taal en cultuur hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden in huis die je goed van pas zullen komen in je persoonlijke en professionele leven.
- Je bezit brede kennis over het hedendaagse Midden-Oosten en de omringende regio’s, en ook van de geschiedenis, cultuur, religie en literatuur.
- Je kunt eenvoudige teksten in modern standaard-Arabisch verstaan, lezen en schrijven en je kunt een gesprek voeren. Hiermee heb je een solide basis om je kennis van het Arabisch verder te ontwikkelen.
- Je kunt onderzoek doen, bronnen vinden en informatie kritisch beoordelen.
- Je kunt goed onderbouwde en gestructureerde teksten schrijven en bent in staat informatie duidelijk te presenteren.
- Je bent getraind in communicatieve vaardigheden en bent op je gemak in een interculturele omgeving.
- Je hebt geleerd om kritisch en out-of-the-box te denken.
- Je bent in staat om individueel te werken, maar ook om een goede teamspeler te zijn.
Bovendien heb je bewezen dat je goed presteert, ook als je uit je comfortzone bent. Je hebt immers een complexe nieuwe taal geleerd. Voor veel werkgevers is dit een bewijs dat je ook complexiteit op andere gebieden aan kunt.
Toekomstperspectief
Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen
Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding hebben afgerond, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt
Kim Mulder Romeijn
Alumna Midden-Oostenstudies
"Ik werk als vertegenwoordiger Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor een bedrijf dat wereldwijd logistieke transporten verzorgt. Nu we ons recentelijk ook in het Midden-Oosten hebben gevestigd, is het mijn taak om dat verder te ontwikkelen en ons in het Midden-Oosten op de kaart te zetten."
Imar Koutchoukali
Alumnus
“Ik heb bij Midden-Oostenstudies een goede basiskennis van het Arabisch opgedaan, en daarnaast heb ik ook een vak Perzische taalverwerving gevolgd. Daardoor ben ik me steeds meer gaan interesseren voor linguïstiek. Nadat ik was afgestudeerd ben ik een master gaan doen in Estland aan de universiteit van Talinn. Daar gaf een hoogleraar les die gespecialiseerd is in Arabische dialecten, en ik wilde verder met dat onderwerp.”
“Op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn proefschrift over maatschappelijke en politieke veranderingen in de antieke oudheid in Zuid-Arabië. Ik ben nu als promovendus verbonden aan de Universiteit van Tartu, ook in Estland. Mijn bachelor Midden-Oostenstudies heeft me veel gegeven, ik voel me echt geprivilegieerd dat ik die studie heb kunnen doen.”
Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event
De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.
Loopbaanbegeleiding
De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.