Universiteit Leiden

nl en

Leiden Learning & Innovation Centre

Workshops

Ben je klaar om je team verder te helpen of een onderwijskundige uitdaging aan te gaan? Onze op maat gemaakte workshops zijn ontworpen om professionals te helpen bij onderwerpen zoals blended learning, collaboratieve probleemoplossing, media in het onderwijs, inclusief ondewijs, playful learning en nog veel meer.

Deze workshops omvatten een breed scala aan thema's en weerspiegelen de uiteenlopende ervaringen en kennis van ons team. Voorbeelden van deze thema's zijn: 

  • Didactische Vaardigheidsverbetering: Scherp je onderwijstechnieken aan om je leerlingen effectiever te betrekken. 
  • Creatief Problemen Oplossen: Gebruik de kracht van Design Thinking en leerervaringsontwikkeling om samen problemen op te lossen en te innoveren. 
  • Technische Workshops: Verdiep je in specifieke onderwerpen zoals podcasting of verken de mogelijkheden van generatieve AI.
  • Future Foresight: Gebruik technieken voor toekomstgericht denken om een vooruitziende blik te ontwikkelen, zodat je goed voorbereid bent op de snelle veranderingen in het onderwijs en daarbuiten.

Nu al enthousiast, of geïnteresseerd in het bespreken van de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Voor wie

Ons publiek is net zo divers als de onderwerpen van onze workshops: we verwelkomen universiteitsdocenten, onderwijsprofessionals en experts uit verschillende sectoren die hun vaardigheden willen verbeteren. We breiden het bereik van onze workshops uit tot buiten de universiteit, naar organisaties in verschillende sectoren, en creëren zo een omgeving waarin uitwisseling innovatie katalyseert. 

Overweeg onze workshops als: 

  • Je een interne professionele ontwikkelingsdag plant en je afdeling wilt inspireren met nieuwe perspectieven om plezier en betrokkenheid in hun lessen te brengen.   
  • Je graag de ethische en juridische fijne kneepjes van het gebruik van generatieve AI in jouw vakgebied wilt verkennen. 
  • Je een positieve en productieve werkomgeving wilt stimuleren door middel van innovatieve teambuildingsoefeningen en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van Design Thinking voor je team. 
  • Je als docent het gevoel hebt dat je cursus nieuwe hoogtes kan bereiken op het gebied van effectiviteit en betrokkenheid en op zoek bent naar ervaren inzichten om de structuur en inhoud ervan te verfijnen. 

Voorbeelden en onze aanpak 

Ons cursusontwerp legt voortdurend de nadruk op coöperatief leren en het gebruik van samenwerkingstechnieken, wat zorgt voor een interactieve en boeiende ervaring. We werken nauw met je samen om een programma te maken dat perfect aansluit op de unieke uitdagingen en behoeften van jouw team.   

Enkele van onze gespecialiseerde sessies zijn: 

  • Learning Experience Design: Ontwikkel de vaardigheden om boeiende educatieve ervaringen te ontwerpen en te implementeren. Of je nu een gloednieuwe cursus wilt ontwikkelen of een bestaand programma wilt verbeteren, vertrek hier met het zelfvertrouwen om aansprekende en educatieve leerervaringen te creëren. 
  • Design Thinking: Genereer ideeën en prototype-oplossingen binnen je organisatie die echte problemen aanpakken met behulp van een mensgerichte aanpak. Aan het einde van deze cursus ben je in staat om een Design Thinking workshop te leiden die innovatie stimuleert en nieuwe waardeproposities ontwikkelt. 
  • Podcasting: Ontdek methoden om podcasting effectief op te nemen in je onderwijsrepertoire door middel van inspiratiesessies, prototypes en het uitwisselen van feedback.
  • Future Foresight: De toekomst is niet alleen een kwestie van voorspellen, maar ook van vormgeven door analytische en creatieve denktechnieken te combineren om toekomstige kansen en uitdagingen te identificeren. Maak jezelf klaar om strategische beslissingen te nemen voor een duurzame en welvarende toekomst door te anticiperen op veranderingen en deze te navigeren met Future Foresight.

Workshop anvragen

Nieuwsgierig naar onze workshopmogelijkheden? Als je valt onder een faculteit van de Universiteit Leiden, neem dan contact op met je onderwijsondersteunende afdeling, om een workshop aan te vragen, zodat zij vanaf het begin betrokken zijn. Anderen kunnen direct contact opnemen met ons via hello@llinc.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.