Leerproblemen (Msc)
Studieprogramma
Tijdens de specialisatie Leerproblemen leer je over algemene leerproblemen, zoals dyslexie, hyperlexie en dyscalculie, en leerproblemen veroorzaakt door ADHD, ADD of spraak- en taalstoornissen te herkennen en te behandelen. De specialisatie is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor onderzoek, onderwijs of klinische praktijk.
Het onderwijsprogramma van de masterspecialisatie Leerproblemen bevat 3 inhoudelijke vakken over de volgende onderwerpen:
- Diagnostiek en behandeling
- Klinische vaardigheden
- Learning problems and impairments: research and practice.
Daarnaast word je getraind in methoden en technieken van onderzoek.
Masterproject
Het Masterproject vormt het sluitstuk van de masterspecialisatie Leerproblemen. Je onderzoekt een vraag op het terrein van deze specialisatie. Over je onderzoek schrijf je een individuele scriptie en geef je een presentatie.
Stage
Een belangrijk onderdeel van de masterspecialisatie Leerproblemen is de stage. Je leert wetenschappelijke kennis en academische vaardigheden toe te passen in een realistische werksituatie en zelfstandig en verantwoordelijk te functioneren in een organisatie. Tijdens je stage ontwikkel je je verder in de onderwijs- of klinische praktijk of in het wetenschappelijk onderzoek.
Starten in februari
Starten in februari
We raden aan om in september te starten met de master, omdat je in dat semester de voorbereidende vakken voor de stage en het master volgt. Als je toch de MSc in februari wilt starten, dan stroom je in het tweede gedeelte van ons programma. Je begint dan direct met het masterproject. Je kunt echter niet direct starten met een klinische stage, omdat je daar de voorbereiding voor mist. Dit betekent dat je sowieso langer dan een jaar over de master doet.
Voltijdsprogramma spreiden
Dit is een voltijdse master. Mocht je de studie over een langere periode willen verdelen, dan mag dit wel. We raden studenten die dit willen aan om de stage aan het eind van het programma te doen. De studieadviseur denkt graag met je mee.