Informatica & Economie (BSc)
Na je studie
Met een specialisatie Informatica & Economie onderscheid je je door je vermogen om de impact van ICT op bedrijven en organisaties te begrijpen.
Wat weet je en kan je na je bachelordiploma?
Met een Informatica-diploma:
- Weet je om te gaan met grote hoeveelheden data
- Heb je sterke analytische vaardigheden
- Ben je technisch goed onderlegd
Met de specialisatie I&E ben je specifiek in staat informatie uit grote hoeveelheden gegevens te halen en beslissingen te ondersteunen voor innovatieve toepassingen. Je kunt bij (de introductie van nieuwe) technologieën goed doorzien welke consequenties dit heeft voor de bedrijfsvoering en de organisatie als geheel. Doordat je zowel over de technische als bedrijfskundige kennis en vaardigheden beschikt, ben je een belangrijke schakel voor bedrijven.
Toekomstperspectief
Het overgrote deel van de bachelorstudenten stroomt door naar één van onze masters. Als afgestudeerd informaticus met kennis van (bedrijfs)economie ben je in staat vraagstukken op het snijvlak van informatica en (bedrijfs)economie te analyseren en oplossingen te ontwikkelen en implementeren in organisaties.
Alice
Wat heeft Alice aan haar studie gehad?
‘Behalve programmeren, leer je bij de studie vooral ook goed te analyseren. In deze opleiding leer je twee talen spreken: die van business en informatica. Daardoor kun je goed schakelen.’
Jan-Paul
Wat heeft Jan-Paul aan zijn studie gehad?
‘Meteen na mijn afstuderen ben ik via een bemiddelingsbureau benaderd door ABN Amro. Binnen een bank werk je aan enorme systemen die minstens tien jaar bestaan en waar al door tientallen mensen aan is gesleuteld. Dat kom je in je studie niet snel tegen: daar maak je telkens iets nieuws.'
Oriënteren op je eerste baan
De Universiteit Leiden organiseert diverse uiteenlopende activiteiten om je te laten kennismaken met de arbeidsmarkt, zoals de Bètabanenmarkt en de Bio Science Park Excursie. Er zijn workshops over onder andere loopbaanoriëntatie, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren en assessments afleggen. Daarnaast helpt de Science Career Service jou bij jouw loopbaankeuzes en kun je advies inwinnen van ervaren alumni via het Alumni Mentornetwerk. Ook studievereniging De Leidsche Flesch organiseert activiteiten gericht op loopbaanoriëntatie en kennismaking met het bedrijfsleven.