Biomedische wetenschappen (BSc)
Na je studie
Als biomedisch wetenschapper leer je het onderzoeksvak. Afgestudeerden gaan in de meeste gevallen werken bij een universiteit, een farmaceutisch bedrijf of een ziekenhuis.
Joya Nahon
Alumna
“Ik doe nu een PhD op de afdeling Biofarmacie van de Universiteit Leiden. Ik onderzoek de rol van nieuwe eiwitten bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het doel is dat we met deze kennis nieuwe therapieën kunnen ontwikkelen. Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat het heel gevarieerd is. Ik werk veel in het lab, maar geef ook les en begeleiding aan studenten. Daarnaast presenteer ik vaak mijn onderzoek voor de afdeling of op internationale conferenties.”
Tim Kool
Alumnus
“Ik werk bij Serrix, een groeiend bedrijf dat innovatieve medische hulpmiddelen tegen bijvoorbeeld kalknagels en koortslippen ontwikkelt en verkoopt. Ik ben daar verantwoordelijk voor productontwikkeling vanaf de conceptfase tot aan de productie. Door mijn studie kan ik snel bepalen wat de belangrijkste punten zijn van een onderzoek.”
Vaardigheden Biomedische wetenschappen
Tijdens de bachelor Biomedische wetenschappen leer je onderzoeksvragen op te stellen, kritisch na te denken, schriftelijk en mondeling te rapporteren en te werken in teamverband op het niveau van een biomedisch wetenschappelijk onderzoeker. Met deze vaardigheden kun je na je studie alle kanten op.
Toekomstperspectief
Wil je een volledige academische opleiding, dan ga je door te met een masteropleiding. Een groot deel van onze bachelorstudenten kiest de masteropleiding Biomedical Sciences. Binnen de Leidse master Biomedical Sciences is het mogelijk je te specialiseren in onderzoek (research), management, communicatie of educatie. Als je de masteropleiding hebt afgerond ben je Master of Science (MSc).
Op de pagina vervolgopleidingen vind je meer informatie over de masterspecialisaties die je in Leiden kunt volgen. Wil je alvast weten in welke sector onze alumni meestal terechtkomen na het afronden van de masteropleiding? Bekijk dan de pagina arbeidsmarkt.
Loopbaanbegeleiding
Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je te oriënteren op je (studie)loopbaan en de arbeidsmarkt. Dat kan je helpen om je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je CV. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. Als bachelorstudent van de opleiding Biomedische wetenschappen word je vanaf het eerste jaar van je studie al voorbereid op je toekomst door de leerlijn studieloopbaanvoorbereiding. Ook kun je met vragen over (studie)loopbaanoriëntatie en voorbereiding op de arbeidsmarkt terecht bij de Career Service van het LUMC. LUMC Career Service biedt relevante informatie, workshops, individuele gesprekken met een loopbaanadviseur en, per email, feedback op je CV, motivatiebrief en LinkedIn profiel. Ook in het eerste jaar na je studie kun je als alumnus gebruik maken van de diensten van de LUMC Career Service.