Universiteit Leiden

nl en

Honours Academy

Voor professionals

Wilt u als professional ook de vruchten plukken van de onderwijsproeftuin? Lees dan verder voor ons aanbod van 'mixed classrooms'. U heeft ook de mogelijkheid om met de Honours Academy zelf onderwijs te organiseren.

Mixed classrooms

Honoursonderwijs voor masterstudenten bereidt hen voor op een toekomst na de universiteit, zowel qua thematiek als qua vaardigheden. Dit onderwijs is daarom ook interessant voor professionals die zich verder willen ontwikkelen en over de grenzen van hun discipline heen willen kijken. 

Als professional heeft u daarom de mogelijkheid om aan de Honours Academy onderwijs te volgen in zogeheten 'mixed classrooms', waar u samen masterstudenten onderwijs geniet. Het onderwijs is kleinschalig en u gaat aan de slag met innovatieve onderwijsmethoden. 

Als u deelneemt aan een mixed classroom, kan hieraan een financiële bijdrage verbonden zijn. 

Futures Thinking

Hoe ziet de toekomst eruit? Niemand die het weet, en dat maakt het lastig om je hier als professional op voor te bereiden. In de Master Honours Class Futures Thinking krijgt u daarom handvatten aangereikt om gestructureerder na te denken over de toekomst. 

De aanmeldingen voor 2024-2025 zijn gesloten. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Alicia Slooff, coördinator van de Mixed Classrooms bij de Honours Academy: b.a.slooff@ha.leidenuniv.nl.

Deze opleiding is voor professionals die geïnteresseerd zijn in Futures Thinking. De tools en manieren van werken die worden aangeleerd, kunnen op alle disciplines worden toegepast. Denk aan vakgebieden als het onderwijs, digitale media, internationale betrekkingen en openbaar bestuur.

Na succesvolle afronding van deze cursus heeft u:

  • een Futures Thinking mindset ontwikkeld;
  • creatieve vaardigheden gebruikt om bij te dragen aan een solide analyse van toekomstige vraagstukken;
  • geleerd hoe u de principes van design thinking kunt toepassen bij het oplossen van problemen;
  • geleerd zich aan te passen aan veranderende omstandigheden
  • geleerd om beter om te gaan met onzekerheden;
  • opgebouwde veerkracht bij toekomstige veranderingen.

De sessies vinden plaats van 13:00-15:00 op de volgende vrijdagen:

  • 8 november 2024   
    We zullen een overzicht geven van het vak en een introductie over Futures Thinking en hoe deze methodologie zowel persoonlijk als professional ingezet kan worden. Tijdens deze bijeenkomst zullen er ook groepen gevormd worden die samen een Futures Thinking workshop en strategisch plan gaan ontwikkelen aan de hand van een echte casus.
     
  • 15 november 2024 (zaal 1A.25)
    Gedurende de tweede bijeenkomst focussen we op signals en drivers, hoe we deze ontwikkelingen kunnen signaleren en gebruiken om de toekomst vorm te geven.
     
  • 22 november 2024
    Bij deze bijeenkomst ligt de focus op de eerste stap van Design Thinking. Hoe je deze stap kunt inzetten om de scope van de casus de bepalen.
     
  • 29 november 2024
    Verschillende Futures Thinking oefeningen worden uitgevoerd en er wordt gekeken naar hoe de tweede stap van Design Thinking kan helpen bij het genereren van scenarios.
     
  • 31 januari 2025 of 7 februari
    De studenten en professionals zullen een gedeelte van de workshop en het strategisch plan presenteren aan de rest van de groep. De professional hoeft alleen aanwezig te zijn op de bijeenkomst wanneer diens desbetreffende groep presenteert (31 jan of 7 feb). 

Pieter de la Court building, Living Lab, zaal 1B01. Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden.

Uitzondering is vrijdag 15 november. Dan is de sessie in zaal 1A.25 van het Pieter de la Courtgebouw.

€1500 

Voor een impressie van dit vak kunt u ook een kijkje nemen bij deze reportage

Organiseer zelf een honoursvak!

Bent u professional en wilt u juist in samenwerking met de Honours Academy onderwijs organiseren? Bekijk onze pagina voor docenten en ontdek de mogelijkheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.