Universiteit Leiden

nl en

Centrum voor Milieuwetenschappen (CML)

Over ons

Hoe kunnen we het welzijn van mensen maximaliseren, en tegelijkertijd het gebruik van bronnen en de uitstoot van het economische systeem binnen de grenzen van de planeet houden? Het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) wil een globale leider op dit gebied zijn. Ons personeel streeft naar tastbare resultaten. We werken aan toekomstige oplossingen en het opleiden van mensen die het verschil kunnen maken.

Dit doen we door ons onderzoek te richten op :

  • Een systeem-aanpak over ecosystemen sociaal-technische systemen
  • Opschalen van analyses van lokaal naar mondiaal niveau
  • Ontwikkeling van tools en methodes in ons vakgebied
  • Maatschappelijke impact door wetenschap te gebruiken voor beleidsadvies op hoog niveau

Internationaal en divers team

Het CML is opgericht in 1978. Er werken ongeveer 260 mensen van meer dan 15 nationaliteiten op dit moment bij ons instituut.

Binnen het CML is er een sterke integratie van onderzoek en onderwijs. We hebben een divers en internationaal team van wetenschappers en ondersteunend personeel, en ons onderwijs trekt studenten van over de hele wereld aan.

Uitdagingen in duurzaamheid oplossen

Door onze onderwijsprogramma’s willen we studenten opleiden die een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van globale duurzaamheidsuitdagingen, zowel nu als in de toekomst.

Dit doen we door bijvoorbeeld in ons masterprogramma Industrial Ecology, samen met de TU Delft. En in ons masterprogramma Governance of Sustainability, in samenwerking met de Faculteit Governance and Global Affairs.

Samenwerking met overheidsinstellingen

Het CML werkt samen met tal van Nederlandse en buitenlandse instituten en bedrijven. Daarnaast werken we ook samen met lokale, regionale, nationale overheden en instellingen, zoals de VNOESO en de Asian Development Bank.

Leiden – Delft – Erasmus: samen werken aan duurzaamheid

Wij zijn de kartrekker in de LDE Centre for Sustainability. Dit is een interdisciplinair onderzoekscentrum waarin drie universiteiten kun krachten bundelen: Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ons doel is om de overgang naar een circulaire economie te versnellen om een duurzame samenleving te creëren, en organisaties te benaderen en ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.

Naturalis

Het CML is ook nauw verbonden met Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Onze onderzoekers zijn betrokken bij projecten van Naturalis, en vice versa. Sommige medewerkers van Naturalis hebben ook een aanstelling bij het CML.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.