Forensische Gezinspedagogiek (MSc)
Toelatingseisen
De masteropleiding Education and Child Studies is een academische opleiding en biedt op onderzoek gebaseerde kennis over leren en de ontwikkeling van kinderen.
Algemene diploma-eisen
Om toegelaten te kunnen worden tot één van de specialisaties van de Masteropleiding moet je beschikken over een van de volgende Bachelordiploma’s:
- Het bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden;
- Een universitair bachelordiploma op het gebied van de Pedagogische Wetenschappen, op voorwaarde dat deze bacheloropleiding (1) ten minste 20 ec bevat aan vakken over sociaal wetenschappelijke onderzoeksmethoden en statistiek en het gebruik van software voor data-analyse, èn (2) ten minste 60 ec aan inhoudelijke vakken op het gebied van Pedagogische Wetenschappen.
- Ook personen met een ander bachelordiploma, die het Nederlandstalige premasterprogramma Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden hebben voltooid kunnen worden toegelaten tot één van de specialisaties van de masteropleiding.
- De Toelatingscommissie van het Instituut Pedagogische Wetenschappen kan op verzoek personen tot de masteropleiding toelaten die niet voldoen aan de hierboven genoemde eisen, maar die ten genoegen van de Toelatingscommissie kunnen aantonen dat zij over hetzelfde niveau van kennis, inzicht en vaardigheden beschikken als houders van een hierboven gespecificeerd diploma, en mogelijk onder verdere voorwaarden.
Taaleisen
In overeenstemming met the Code of Conduct on the Language of Instruction and Examination is de voertaal in de Masteropleiding Education and Child Studies:
- Engels (voor de specialisaties Applied Neuroscience in Human Development; Parenting and Child Development; Educational Science; Digital Media in Human Development and Learning Problems and Impairments-international track).
- Nederlands (voor de specialisaties Orthopedagogiek; Forensische Gezinspedagogiek; Leerproblemen en Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs) en
Masterspecialisaties in het Engels
Wie toegelaten wil worden tot één van de Engelstalige specialisaties van de Masteropleiding Education and Child Studies (d.w.z. Applied Neuroscience in Human Development, Parenting and Child Development, Digital Media in Human Development, Educational Science en Learning Problems and Impairments: international track) moet voldoen aan ten minste één van de volgende taaleisen:
- IELTS 6.5, waarbij elk afzonderlijk onderdeel een score van minstens 6,0 moet hebben;
- TOEFL (internetgebaseerd) 90, waarbij elke afzonderlijke onderdeelscore ten minste 20 moet zijn.
Gedetailleerde informatie over Engelse taaleisen
Gedetailleerde informatie over welke Engelse kwalificaties geaccepteerd worden en over relevant criteria voor vrijstelling vind je hier.
Let op: je hoeft geen bewijs van Engelse taalvaardigheid in te leveren als je je opleiding hebt voltooid in Canada (m.u.v. Franstalige opleidingen in Canada), de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, als je een Engelstalige internationaal Baccalaureaat hebt behaald óf - voor Nederlandse studenten - als je Engels op VWO-niveau hebt behaald dan wel een Engelstalige Bacheloropleiding hebt voltooid op een Nederlandse universiteit.
Masterspecialisaties in het Nederlands
Niet-Nederlandstaligen die toegelaten willen worden tot een Nederlandstalige specialisatie van de Masteropleiding Education and Child Studies (d.w.z. Forensische Gezinspedagogiek, Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs, Leerproblemen en Orthopedagogiek) moeten geslaagd zijn voor het examen TUL-halfgevorderd (equivalent aan het staatsexamen NT2-II) of TUL-gevorderd.