Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Frans (MA) (120EC)

Aanmeldingsprocedure

Deel 1: Meld je aan voor de gewenste opleiding in Studielink

Meld je aan bij Studielink, het Nederlandse registratiesysteem voor hoger onderwijs.

Log hiervoor in op Studielink en volg de instructies. In de lijst hieronder vind je alle specialisaties met de bijbehorende officiële opleidingstitel.

NB In Studielink wordt gevraagd naar twee specialisaties (schoolvakken). Voor deze opleiding is het slechts mogelijk om je voor één specialisatie aan te melden. Aangezien het een verplicht veld betreft, kun je voor beide specialisaties dezelfde keuze invullen.

Na deze eerste stap van je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen verschillende e-mails, waaronder:

  • Een bevestiging dat je een aanmelding voor een masteropleiding hebt ingediend in Studielink.
  • Inloggegevens voor het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden.

Officiële opleidingstitels educatieve master:

Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen/Language and Culture Education (CROHO 68536), afstudeerrichting:

  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
  • Frans

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen/Social Sciences and Humanities Education (CROHO 68532), afstudeerrichting:

  • Religie en Levensbeschouwing

Deel 2: Dien online een toelatingsverzoek in bij de Universiteit Leiden

Voor je aanmelding bij de Educatieve master moet je een toelatingsverzoek indienen via het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden (uSis).

Na je aanmelding in Studielink ontvang je de inloggegevens voor het online toelatingsportaal (uSis). In het online toelatingsportaal kun je alle benodigde documenten uploaden en krijg je een aantal aanvullende vragen. Hier vind je ook een overzicht van alle opeenvolgende stappen die je moet doorlopen om je toelatingsverzoek compleet te maken en in te dienen. Volg de aanwijzingen zorgvuldig op. We raden je aan om je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen, zodat je op tijd weet waar je aan toe bent.

Alle studenten met een buitenlands diploma moeten €100 administratiekosten betalen, waarbij terugbetaling niet mogelijk is. Als de Universiteit Leiden de betaling heeft ontvangen, nemen we je toelatingsverzoek in behandeling. Betaal de administratiekosten daarom zo snel mogelijk, want anders loopt de behandeling van je toelatingsverzoek vertraging op. 

In het online toelatingsportaal staat exact beschreven hoe je de administratiekosten kunt betalen.

Je krijgt vrijstelling van betaling van de administratiekosten als je:

  • Een kopie van een bachelordiploma kunt overleggen van een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs (hbo of wo), of een recent transcript als je nog met zo’n opleiding bezig bent.
  • Eerder ingeschreven hebt gestaan bij de Universiteit Leiden als inkomend ‘study abroad’ student, uitwisselingsstudent, bachelor, master of pre-master student.
  • Een vluchtelingenstatus hebt in Nederland (verblijfsvergunning voor asiel).
  • Een Indonesische student bent die toelating vraag tot een masteropleiding en beschikt over een ‘review letter’ van het Leiden Science Indonesia Office.
  • Je hebt aangemeld voor een CEU Praesidium Libertatis studiebeurs (alleen beschikbaar voor studenten die daarvoor genomineerd zijn door de Central European University).
  • Eerder bent toegelaten tot een bachelor of masteropleiding aan de Universiteit Leiden en hebt verzocht om op een later moment te mogen instromen bij deze opleiding. Dit geldt niet als je je voor een andere opleiding of andere specialisatie wilt aanmelden.

Andere redenen voor vrijstelling van betaling van de administratiekosten worden niet geaccepteerd.

Na het indienen van je toelatingsaanvraag ontvang je een verzoek om aanvullende informatie aan te leveren via een digitaal formulier. Via dit formulier vragen we je onder andere om input aan te leveren ten aanzien van je praktijkplaats. Je aanmelding wordt pas in behandeling genomen na ontvangst van dit formulier. 

  • Als je toelatingsverzoek ingediend is en de administratiekosten zijn betaald (indien van toepassing), controleert het Admission Office of alle vereiste documenten zijn bijgevoegd. Het Admission Office laat per e-mail weten of aanvullende informatie/documenten nodig zijn. Zodra je toelatingsverzoek compleet is wordt je verzoek doorgestuurd naar de Toelatingscommissie van het ICLON.
  • Het ICLON probeert je binnen vier tot zes weken na ontvangst van jouw toelatingsverzoek te informeren over je toelaatbaarheid en de eventuele hieraan verbonden voorwaarden.

Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Je bent toegelaten.
    Je hebt aan alle toelatingsvoorwaarden voldaan.
  2. Je bent voorwaardelijk toegelaten.
    Je wordt toegelaten als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De voorwaarden staan vermeld in het toelatingsbesluit.
  3. Je bent niet toegelaten, omdat je niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.
    De redenen worden duidelijk vermeld in de afwijzingsbrief.

Mocht je het bericht ontvangen dat je toegelaten bent: gefeliciteerd! Je moet nu nog wel een aantal vervolgstappen doorlopen om je inschrijving te voltooien.

Aanbod accepteren
Als je (voorwaardelijk) toegelaten bent, vragen we je om ons te laten weten of je het aanbod aanneemt om aan de Universiteit Leiden te komen studeren. In het toelatingsportaal heb je drie keuzes:

  1. Je accepteert het aanbod.
  2. Je wijst het aanbod af.
  3. Je wijst het aanbod af, maar zou graag op een later moment starten.

Je ontvangt vervolgens van ons een bevestiging van je keuze en bijbehorende informatie.

Deel 3: Rond je inschrijving af

Voltooi je aanmelding door de onderstaande stappen te doorlopen. We adviseren je dit zo snel mogelijk te doen.

Controleer in het online toelatingsportaal (uSis) of je alle vereiste documenten hebt ingediend voor het voltooien van je toelating. Lever ze in volgens de instructies in uSis. Als niet alle vereiste documenten voor de start van de opleiding zijn ingediend, kun je niet met de opleiding starten.

Voltooi nu je inschrijving voor de masteropleiding in Studielink. Volg hiervoor de instructies in Studielink op.

Na 1 september is het niet meer mogelijk om je inschrijving in Studielink af te ronden of om van opleiding te veranderen.

Je ontvangt een e-mail met informatie over de verschillende betaalopties en verdere instructies. Zorg dat je de betaling hebt gedaan voor de officiële startdatum van je masteropleiding, anders kan je niet starten.

Op Je bent student vind je tips voor een goede voorbereiding, zoals de introductiedagen en het vinden van een kamer. Internationale studenten vinden op prepare your stay belangrijke informatie over praktische zaken zoals woonruimte, visa/verblijfsvergunning en verzekeringen.

Hulp bij vragen

  • Als je vragen hebt over het online toelatingsportaal (uSis) van de Universiteit Leiden of over de administratiekosten, kun je contact opnemen met het Frontoffice Studentenzaken.
  • Is je dossier compleet en heb je nog vragen over de status van je aanmelding, stuur dan een e-mail naar de Lerarenopleiding.
  • Heb je vragen over Studielink? Raadpleeg dan de ‘Ik heb een vraag’ pagina van Studielink.

Direct naar

>> Toelatingseisen
>> Deadlines voor aanmelden
>> Benodigde documenten
>> Pre-master
>> Collegegeld