Oude Nabije Oosten-studies (BA)
Na je studie
En dan ben je afgestudeerd. Je beschikt over een gedegen kennis van het oude Nabije Oosten en je bent bovendien een onafhankelijke, kritische denker met veel academische en algemene vaardigheden.
Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?
Als je de bachelor Oude Nabije Oosten-studies hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:
- Je bezit brede kennis over de cultuur, religie en geschiedenis van het oude Nabije Oosten.
- Daarnaast heb je specialistische kennis over de door jou gekozen afstudeerrichting, inclusief bijbehorende taal en schrift.
- Je bezit academische vaardigheden, zoals op hoog niveau teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren, onderbouwde teksten schrijven.
- Ook heb je algemene vaardigheden ontwikkeld, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, out of the box-denken, werken in een team of juist op individuele basis.
- In je studie heb je bovendien geleerd kritische en onafhankelijk te denken.
Met deze kennis en vaardigheden ben je interessant voor veel verschillende werkgevers.
Toekomstperspectief
Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen
Marieke van der Kuijl
Alumna
"Ik ben assistent manager bij het Van Gogh museum. Tijdens mijn studie ben ik vrijwilliger en later bestuurslid geweest van Friends of Saqqara, een organisatie die ervoor zorgt dat de opgravingen in Saqqara, Egypte, gefinancierd worden. Friends of Saqqara werkt samen met onder meer het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zo kwam ik vrij vroeg in aanraking met de museale wereld en kon ik daar contacten leggen. Dat was een mooi opstapje voor mijn carrière."
Roelien Smit
Alumna
"Tijdens mijn studie wilde ik later bij een organisatie werken met impact, met een missie waar ik achter sta en waar ik mensen mee kan bereiken. Zo ben ik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) terecht gekomen. Dit is een goed doel dat mensen in binnen- en buitenland toegang verleent tot de Bijbel. We zorgen bijvoorbeeld voor vertalingen en zamelen geld in om Bijbels te verspreiden in het buitenland. Binnen het bedrijf houd ik me onder andere bezig met alle communicatie, zoals de website en de sociale media. Het raakt me als ik hoor dat mensen voor het eerst de Bijbel in hun eigen taal kunnen lezen."
Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event
De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.
Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.
Loopbaanbegeleiding
De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.