Universiteit Leiden

nl en

Heritage and Society (BA)

Na je studie

Met een heleboel theoretische kennis, praktijkervaring en je bachelorbul op zak ben je klaar voor de volgende stap: de archeologische arbeidsmarkt op of een vervolgstudie in.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Na drie jaar studeren beschik je over de noodzakelijke erfgoedkennis en ben je bekend met de theorie en praktijk van erfgoedbeheer en -beleid. Je kent de theoretische uitgangspunten waarmee je waarnemingen en hypothesen kunt analyseren en bent in staat om over onderzoek te rapporteren. Daarnaast ga je bewust om met de ethische aspecten die eigen zijn aan het werken met cultureel erfgoed.

Toekomstperspectief

Waar je na je studie terecht komt, is uiteraard sterk afhankelijk van je persoonlijke interesses en vaardigheden. Daarom is het belangrijk om tijdens de opleiding al na te denken over je toekomst. Zo is het belangrijk om te weten of je een vervolgstudie wilt doen of niet. Een afgeronde masteropleiding geeft over het algemeen meer kans op een (academische) baan, maar ook met een bachelordiploma op zak kun je al de arbeidsmarkt op.

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet goed welke kant je op wilt? De Universiteit Leiden besteedt veel aandacht aan oriëntatie op de arbeidsmarkt en aan het ontwikkelen van vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt. Zo organiseert onze Studenten Loopbaan Service regelmatig workshops over loopbaanoriëntatie, het schrijven van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken, en het afleggen van assessments.