Lina van Drunen
Gast
- Naam
- Dr. L. van Drunen
- Telefoon
- +31 71 527 2727
- l.van.drunen@fsw.leidenuniv.nl
- ORCID iD
- 0000-0002-6462-8804
Lina van Drunen doet onderzoek naar individuele verschillen in omgeving en de genetische effecten op structurele hersenontwikkeling.
Meer informatie over Lina van Drunen
Nieuws
Lina van Drunen doet onderzoek naar individuele verschillen in omgeving en de genetische effecten op structurele hersenontwikkeling.
Onderzoek
Van Drunen is promovenda op het project ‘Individuele verschillen in omgeving en genetische effecten op de structurele hersenontwikkeling' bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie in Leiden (L-CID) onder supervisie van Eveline Crone en Lara Wierenga. Vanwege veranderingen in de hersenontwikkeling tijdens de vroege puberteit, wil ze te weten komen hoe deze variaties gevoelig zijn voor puberteit en geslacht. Daaropvolgend probeert Lina te ontdekken of er individuele verschillen zijn in gevoelige periodes van de ontwikkeling van de hersenen. Een gevoelige periode houdt in dat een op een bepaalde leeftijd een ontwikkelend individu vatbaarder is voor effecten uit de omgeving. Om deze vraagstukken te beantwoorden zal ze zich focussen op een grote tweelingstudie met kinderen tussen de 7-13 jaar oud, bestaande uit drie longitudinale meetpunten.
Loopbaan
Tijdens haar bachelor Psychobiologie onderzocht Van Drunen sociale exclusie door middel van EEG aan de La Sapienza universiteit in Rome. Deze onderzoeksstage heeft haar laten inzien dat ze een warm hart voor onderzoek heeft. Hierna volgde zij de onderzoeksmaster ‘Cognitieve Neurobiologie en Klinische Neurofysiologie’ in Amsterdam waarin ze ingewikkelde onderzoeksproblemen heeft leren uitpuzzelen. De laatste onderzoekstage van haar master bij het Brain and Development Research Center in Leiden was een mooie voorbereiding op haar PhD project. Ze onderzocht zelfbeeld in relatie tot sociale competentie in de fMRI scanner en waarbij ze zich vooral richtte op hoe genen en sociale omgevingen invloed hebben gehad op de gedragsmaten en hersengebieden die betrokken zijn bij zelfbeeld. De combinatie van tweelingonderzoek en het analyseren van MRI-data kwam perfect overeen met haar interesse in onderzoek.
Gast
- Faculteit der Sociale Wetenschappen
- Instituut Psychologie
- Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie