Onderzoeksproject
‘KidS’: Kinderen in de Samenleving (gezinnen met een Chinese achtergrond)
Hoe kijken kinderen aan tegen diversiteit in de samenleving?
- Looptijd
- 2018 - 2022
- Contact
- Judi Mesman
Mensen hebben veel verschillende meningen over de multiculturele samenleving, maar we weten heel weinig over de mening van kinderen over dit onderwerp. Daarom willen wij in dit onderzoek van de Universiteit Leiden graag weten hoe kinderen tegen diversiteit in de samenleving aankijken. Ouders zijn daarbij natuurlijk ook belangrijk. We willen daarom ook graag meer weten over uw kijk op de samenleving.
De persoonlijke ervaringen en inzichten van u en uw kind zijn waardevol voor ons om beter te begrijpen hoe de multiculturele samenleving wordt ervaren.
Heeft u een kind van 8, 9 of 10 jaar oud? Heeft u een Chinees-Nederlandse achtergrond? Dan kunt u meedoen aan ons onderzoek!
Meedoen met het onderzoek 'Kinderen in Samenleving (gezinnen met een Chinese achtergrond)' ? Klik hier!
Hoe gaat dit onderzoek in z'n werk?
Gezinnen met een Chinese achtergrond die meedoen, willen we graag één keer thuis bezoeken. Het huisbezoek kan op een moment plaatsvinden dat voor u het beste uitkomt, dus ook in het weekend of ’s avonds. Het bezoek zal ongeveer twee uur duren. Tijdens het bezoek zullen we u en uw kind vragen een aantal taakjes op de computer te doen. Daarnaast willen we graag video-opnames maken van u en uw kind terwijl u spelletjes speelt. Na afloop van het huisbezoek vragen we u een online vragenlijst in te vullen.
Resultaten
Met de gegevens die in dit onderzoek worden verzameld zal voorzichtig en vertrouwelijk worden omgegaan. Alle resultaten worden anoniem verwerkt, waardoor uw gegevens niet herkenbaar zullen zijn. Voor elk deel van het onderzoek wordt eerst uw toestemming gevraagd en u bent vrij om uw deelname op elk moment te beëindigen zonder nadelige gevolgen.
Cadeaubonnen
Als dank voor uw deelname krijgt elke deelnemende ouder na het invullen van de digitale vragenlijst na afloop van het huisbezoek, €20 euro in cadeaubonnen. Ook krijgt uw kind na het huisbezoek een cadeautje. Aan het einde van het onderzoek ontvangt u als bedankje de video’s die we tijdens de huisbezoeken van u en uw kind hebben gemaakt en een verslag met de onderzoeksresultaten.
Voor verdere vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met één van onze onderzoekers. Dit kan via de mail (kids@fgga.leidenuniv.nl), of via de telefoon (06-14273766). Wij staan u graag te woord.
Als u een onafhankelijk persoon wilt spreken voor vragen of klachten kunt u gedurende en na afloop van het onderzoek contact opnemen met Prof. dr. Eveline Crone (hoogleraar instituut Psychologie Universiteit Leiden): ecrone@fsw.leidenuniv.nl.