Universiteit Leiden

nl en

Een leven lang leren, door en voor medische professionals

Voor medische professionals en artsen in opleiding, is het essentieel om een leven lang te blijven leren en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de medische wetenschap, om zo de beste zorg te kunnen bieden. Boerhaave Nascholing ondersteunt en stimuleert medisch professionals in hun professionele groei en draagt zo bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Zij bieden hoogwaardige nascholing die naadloos aansluit op de behoeften van medische professionals, zodat zij altijd up-to-date blijven in hun vakgebied.

Wat doet Boerhaave Nascholing?

Boerhaave Nascholing biedt al meer dan 70 jaar geaccrediteerde bij- en nascholing aan medische professionals. Hun missie is ‘een leven lang leren, door en voor medische professionals’. Ze organiseren een breed scala aan nascholingsactiviteiten waarbij inhoudelijke experts, deelnemers op de hoogte brengen van de laatste innovaties en wetenschappelijke inzichten. Deze kennis wordt vertaald naar de beroepspraktijk. Hun primaire doelgroepen zijn medisch specialisten, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen in opleiding.

De nascholingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met cursuscommissies, bestaande uit experts, medische zorgprofessionals, die de doelgroep en leerdoelen helder in beeld hebben. Deze commissies worden organisatorisch ondersteund door het team van Boerhaave Nascholing, wat zorgt voor een stevige basis. Om de kwaliteit en relevantie te waarborgen, worden de programma’s zorgvuldig beoordeeld door kwaliteitscommissies, die bestaan uit vertegenwoordigers van de beoogde doelgroepen.

Welke verschillende opleidingen zijn er?

Boerhaave Nascholing organiseert jaarlijks meer dan 200 geaccrediteerde bij- en nascholingen over een breed scala aan onderwerpen, die betrekking hebben op medische disciplines waarin het LUMC actief is, en bij betrokken is. Dit betreffen scholingen over o.a. de revalidatiegeneeskunde, huidziekten, orthopedie, verloskunde, kindergeneeskunde, infectieziekten, oogheelkunde, de intensive care en radiologie, maar ook cursussen voor de eerstelijnszorg waarvoor het LUMC onderwijs biedt. 

Het onderwijs wordt in diverse vormen aangeboden, zoals vaardigheidstrainingen, fysieke cursussen op locatie in combinatie met online onderwijs (blended learning), simulatieonderwijs, workshops, e-learnings, webinars, symposia, congressen en opleidingen.

Meer dan 90% van het cursusaanbod is niet gesponsord en is daarmee onafhankelijk van de farmaceutische industrie.

Wat is de meest populaire opleiding?

Er zijn verschillende scholingen binnen Boerhaave Nascholing die populair zijn. Zo zijn de opleidingen Stralingsbescherming, erkend door de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, zeer in trek.  Zo ook de ‘Van Krevelenlezingen’, die drie keer per jaar online worden aangeboden en de cursussen voor eerstelijns zorgprofessionals, zoals ‘De cursus over huidkanker, ‘Vorderingen en Praktijk’ en meerdere vaardigheidstrainingen. Daarnaast zijn de cursussen voor tweedelijns zorgprofessionals, zoals die over Maternale Geneeskunde, de ECMO trainingen en de cursus ‘Basic Surgical Skills’ erg gewild.

Waarom zouden medische professionals kiezen voor nascholing in Leiden? Wat maakt Leiden bijzonder of anders?

Boerhaave Nascholing, onderdeel van het LUMC, is het oudste postacademische onderwijsinstituut voor geneeskunde (PAOG) in Nederland. Met deze unieke positie binnen het LUMC hebben zij toegang tot een schat aan kennis, expertise en faciliteiten. Zij bieden een innovatief onderwijsaanbod, waarin deelnemers worden meegenomen in de nieuwste medische en onderwijskundige ontwikkelingen. Daarbij werken ze nauw samen met inhoudelijke experts uit het LUMC. Naast theoretisch onderwijs biedt Boerhaave Nascholing ook uitgebreid vaardigheidsonderwijs, waaronder anatomisch onderwijs in samenwerking met de afdeling Anatomie & Embryologie van het LUMC. Hier kunnen deelnemers de theorie in praktijk brengen door te oefenen op fantomen en/of menselijk/dierlijk materiaal.

Lees meer informatie en bekijk het volledige aanbod op Boerhaave Nascholing

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.