Universiteit Leiden

nl en

Europa Instituut levert bijdrage tijdens 2024 IMISCOE Annual Conference

Moritz Jesse en Elena Kukovica van het Europa Instituut leverde een bijdrage tijdens de 2024 IMISCOE Annual Conference in Lissabon die gehouden werd van 2 tot 5 juli 2024.

IMISCOE (International Migration Research Network) is het grootste interdisciplinaire netwerk van wetenschappers op het gebied van migratie. Het hele jaar door worden er tal van IMISCOE evenementen georganiseerd in het kader van onderzoeksinitiatieven, publicaties, PhD trainingen enz. Het belangrijkste evenement op de agenda van het netwerk is de IMISCOE Annual Conference, die sinds 2004 elk jaar wordt georganiseerd door verschillende instellingen die lid zijn van IMISCOE.

Moritz Jesse en Elena Kukovica presenteerden een paper getiteld ‘The EU’s free movement of persons in light of environmental change: Functioning advantage or overly optimistic expectation?. De focus van hun bijdrage was milieumigratie binnen de Europese Unie, de (mogelijke) gevolgen daarvan voor het vrije verkeer van personen en mogelijke uitzonderingsgronden waarop lidstaten zich zouden kunnen beroepen in situaties van massale toestroom van migranten.

Daarnaast organiseerde en modereerde Moritz namens DAMR (the Dutch Association of Migration Research) een panel getiteld 'Depictions, expectations, and self-image - How status, discourse, and policies influence identity, exclusion, and sense of belonging'. Het panel richtte zich op de vraag hoe de fragmentatie van de categorisering van migranten in regelgeving en in het publieke discours leidt tot 'anders-zijn' en discriminatie van immigranten in de ontvangende samenlevingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.