Universiteit Leiden

nl en

Masterdag aan de Faculteit Geesteswetenschappen

Tijdens de Masterdag van vrijdag 15 maart bezochten meer dan 750 uit binnen- en buitenland de Faculteit Geesteswetenschappen.

Michelle, Lotte en Anne (Leiden)

Michelle, Lotte en Anne studeren Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze bezochten verschillende presentaties en waren op de Informatiemarkt om met docenten en studenten te praten: ‘De presentatie van Journalistiek en Nieuwe Media was erg uitgebreid en er was genoeg tijd om vragen te stellen. We hopen met voorlichters te kunnen praten op de Informatiemarkt. Het is fijn dat er studenten aanwezig zijn, zij geven je een beter beeld over hoe het is om een bepaalde opleiding te volgen. Het eerste semester schijnt best pittig te zijn, maar met motivatie en hard werk kan je het halen.

Bruno

Bruno (Peru)

Bruno is een masterstudent uit Peru en doet nu de pre-master Linguistics: ‘Ik volg vier vakken in de pre-master en begin volgend jaar aan de master. Ik ben naar de Masterdag gekomen om meer te leren over alle mogelijkheden. Ik wil graag de masterspecialisatie Language & Communication combineren met de nieuwe specialisatie Applied Linguistics.’ Hoe het is om in Leiden te wonen? ‘Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin, al is het weer trotseren soms een uitdaging’, lacht hij.

Eline

Eline (Leiden)

Eline is een tweedejaarsstudent Russische Studies‘Ik ben vooral geïnteresseerd in de master Linguistics. Er is ook een master Russian and Eurasian Studies, maar ik wil me meer focussen op de taalwetenschappelijke kant van het Russisch. Ik ben hier vandaag om te kijken naar wat voor opties ik heb. Ik heb nog een paar vragen, dus ik hoop dat ik die aan iemand op de Informatiemarkt kan stellen.’

Wist je dat? Met sommige Leidse minoren, indien succesvol afgerond, je directe toegelaten kan worden bij bepaalde masteropleidingen. Lees meer in de e-Studiegids.

Julia (links) en Amin (rechts)

Amin en Julia

Amin en Julia zijn de studentvoorlichters voor International Relations. Waarom hebben zij voor de specialisatie European Union Studies gekozen, en hoe bevalt het?

Amin: ‘Voordat ik aan mijn master European Union Studies begon, heb ik de pre-master afgerond. Het was een echte uitdaging, maar met hard werk heb ik het gehaald. Een groot deel van de studenten is buitenlands. Dat maakt de colleges erg interessant, doordat er gevarieerde discussies ontstaan en je je beter bewust bent van anderen. Ik na mijn master voor de Europese Unie werken, het liefste voor de Europese Raad. Het is moeilijk om daar een baan te krijgen, maar ik ben erg doelgericht en eigenwijs; ik geef niet zomaar op.

Julia: ‘Voor mijn bachelor studeerde ik Chinastudies en heb ik de minor European Union Studies gevolgd. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de Europese Unie, in het specifiek hoe EU-instellingen werken. Het is daarom ook fijn dat de master je een beter framework geeft van wat er speelt. Ik wil graag mijn kennis over China en de EU combineren en voor de Nederlandse overheid werken met oog op buitenlands beleid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.