LUCAS instituutsmanager Jan Pronk: ‘Ik heb zin in alles wat voor ons ligt’
Hij studeerde eerder bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en werkte als docent bij Bestuurskunde en Economie. Sinds februari is Jan Pronk de nieuwe instituutsmanager van het Leiden University Centre for Arts in Society (LUCAS).
Nieuwe uitdaging
In de eerste maanden na zijn aantreden was Jan nog ten dele werkzaam als docent, maar inmiddels is hij fulltime bij LUCAS aan de slag. Pronk: ‘’Na bijna tien jaar voor bestuurskunde en economie te hebben gewerkt, in weliswaar drie verschillende faculteiten en in verschillende functies, wilde ik graag een nieuwe uitdaging aangaan.”
Als docent was Pronk onder meer verantwoordelijk voor het opbouwen van de interdisciplinaire bachelorspecialisatie Economie, Bestuur en Management. Bij de afdeling economie was hij daarna Manager onderwijs. “Met de opgedane ervaring leek het me geweldig mijn bijdrage te leveren aan het vooruit helpen van het instituut”, zegt Pronk.
Investeren in de toekomst
Als instituutsmanager wil Pronk werken aan de financiële gezondheid van het LUCAS en ook investeren in de toekomst, zodat het instituut weer kan groeien. Pronk: “We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verbeteren van de informatie-infrastructuur, zodat we goed onderbouwd waar nodig bij kunnen sturen. Daarnaast werken we hard aan het verder professionaliseren van de ondersteuning.”
Een vis in het water
Pronk zit bij LUCAS op zijn plek. “Ik ben blij dat ik mijn creativiteit en energie kwijt kan in deze functie. Het is heel prettig werken met zeer capabele mensen en het geeft een lekker gevoel dat mijn bijdrage gewaardeerd wordt. Verder voel ik me als een vis in het water tussen de collega’s van LUCAS en FGW door wie ik op een hele leuke manier ben ontvangen de afgelopen maanden. Ik heb zin in alles wat voor ons ligt.”
Het Leiden University Centre for Arts in Society
Het Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS) is een onderzoeksinstituut dat de kunsten onderzoekt in verhouding tot de maatschappij. Er wordt onderzoek gedaan naar de beeldende kunsten, design, film, fotografie, digitale media en literatuur in de westerse wereld.