Yung Lin
Promovendus
- Naam
- Y. Lin MA
- Telefoon
- +31 70 800 9506
- y.lin@fgga.leidenuniv.nl
Yung Lin is promovendus aan het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Haar onderzoeksproject is getiteld: Has Public Diplomacy in East Asia Become a Solution to this Region’s Conflict? – An Answer from the Comparative Perspective of China and Taiwan in the last two decades (2000 – 2020).
Sinds het behalen van haar master’s diploma International Studies and Diplomacy aan SOAS, University of London, houdt Yung Lin zich bezig met het onderzoeken van de dynamiek tussen soft power en open diplomatie in Oost-Azië. Haar dissertatie “How have Taiwain’s Social Movements in the Past Ten Years Impacted on its Public Diplomacy?” toont aan dat Taiwan wel beschikt over de juiste middelen maar dat ze door het ontbreken van een goede soft power strategie deze niet voldoende konden benutten. Haar dissertatie is gepubliceerd in The News Lens International. Na het behalen van haar masterdiploma is Yung Lin in London werkzaam geweest bij verschillende investeringsbedrijven en risico analyse consultants met als specialisatie de Aziatische markt.
Yung Lin is een TQUK gecertificeerd docent klassieke literatuur. Ze heeft een BA in Foreign Languages and Literature van de National Sun Yat-sen University in Taiwan. Het is haar overtuiging dat literaire studies belangrijke vakken zijn voor studenten als het gaat om de ontwikkeling van vaardigheden als kritisch denken en onafhankelijk analyseren. Momenteel is zij als docent verbonden aan het International Studies bachelor programma van de Faculteit der Geesteswetenschappen.
Onderzoek
De titel van Yung Lin’s promotieonderzoek is: Has Public Diplomacy in East Asia Become a Solution to this Region’s Conflict? – From the Comparative Perspective of China and Taiwan in the last two decades (2000 – 2020). Haar supervisors zijn Prof. dr. Madeleine Hosli en Prof. dr. Caitlin Byrne die is verbonden aan de Griffith Universiteit in Australië.
Het doel van het onderzoeksproject is om te evalueren in welke mate open diplomatie in Oost-Azië een oplossing voor conflicten kan zijn en om input te geven voor het Taiwanese diplomatiebeleid in hun streven naar stabiele integratie in de regio. Tussen 2000 en 2020 heeft er in Oost-Azië een verandering in het bewustzijn plaatsgevonden als het gaat om het promoten van stabiele regionale integratie, en dan met name het oplossen van conflicten. Naast de dynamische economische interactie, investeren Oost-Aziatische landen steeds in een strategie van soft power en open diplomatie. De nadrukkelijk vreedzame opkomst van China is gericht op het opbouwen van het imago van het land. Dat Taiwan niet kan aansluiten bij deze regionale integratie terwijl ze wel beschikken over de juiste middelen is het gevolg van een gebrek aan een geschikte soft power strategie. Dit project gaat onderzoeken in welke mate open diplomatie een oplossing kan zijn voor de conflicten binnen deze regio, in het bijzonder gezien vanuit een vergelijkende perspectief van de open diplomatieke strategieën van China en Taiwan in de afgelopen twee decennia.
Promovendus
- Faculteit Governance and Global Affairs
- Institute of Security and Global Affairs
Docent
- Faculteit der Geesteswetenschappen
- Faculteitsbureau
- International Studies