Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak 'Sociologie'

Datum
vrijdag 11 oktober 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Tijdens een meeloopdag van Bestuurskunde volg je een college in Den Haag samen met huidige studenten. Op die manier krijg je een goed beeld of deze studie en de specialisaties bij jouw interesses passen en of de opleiding de juiste keuze voor je is.

Een van onze studentambassadeurs vangt je op in ons gebouw en zal je natuurlijk ook alles vertellen over de opleiding en over studeren in Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambassadeur.

Mocht deze dag niet uitkomen, kijk dan even verder naar de andere data van de meeloopdagen. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, meld je dus snel aan!

Programma

Tijd

Onderdeel

9:00 

Je wordt opgehaald bij de receptie

9:15

College Sociologie

10:00 Informatiesessie met studentambassadeur
11:00

Einde

Meld je aan

Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde in Den Haag

Aanmelden

Over het college 'Sociologie'

De basis van de studie is voor alle Bestuurskundestudenten hetzelfde, een deel van de vakken verschilt per specialisatie. Tijdens deze meeloopdag volg je een college van het vak Sociologie van de Bestuurskunde specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie.

Sociologie is één van de ondersteunende disciplines van de bestuurskunde en biedt uitstekende instrumenten om maatschappelijke verschijnselen te analyseren. Immers, om de maatschappij te besturen, moet je haar allereerst begrijpen. Sociologen wijden interessante beschouwingen aan uiteenlopende vraagstukken, zoals de kloof tussen hoger en lager opgeleiden, de sociale impact van smartphones en institutioneel racisme.

Tijdens dit vak maken studenten kennis met het vakgebied van de sociologie: Waar houdt de sociologie zich mee bezig? Wat is kenmerkend voor een sociologische invalshoek? En wat is de meerwaarde van sociologische kennisvorming voor bestuurskundigen?

Waarom Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden?

  • Je volgt een brede opleiding, aangevuld met een specialisatie die bij je interesse en toekomstplannen past: Beleid, Bestuur en OrganisatieDigitalisering, Bestuur en Maatschappij; of Economie, Bestuur en Management.
  • Je krijgt individuele, intensieve begeleiding om het optimale uit je studie te halen. Door de kleinschaligheid leer je studiegenoten snel kennen, groepen en werkgroepen zijn maximaal 25 studenten groot en de sfeer is informeel.
  • Je studeert aan onze Haagse faculteit in het bestuurlijke hart van Nederland; waar de regering het land bestuurt en samen met beleidsmakers en belangrijke maatschappelijke organisaties nationaal én internationaal beleid maakt.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.