Universiteit Leiden

nl en

Seminar

SAILS x GTGC Rondetafel AI & Governance

Datum
maandag 14 oktober 2024
Tijd
Locatie
Wijnhaven building
Turfmarkt 99
The Hague
Zaal
4.78 & Online

Gezamenlijk evenement SAILS en GTGC over AI & Governance

Dit speciale seminar is een samenwerking tussen de Leidse interdisciplinaire programma's Global Transformations and Governance Challenges GTGC en Society, Artificial Intelligence and Life Sciences (SAILS). Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich snel, met verstrekkende gevolgen voor economie, ecologie, geopolitiek en de samenleving als geheel. Er staan grote praktische en ethische vraagstukken op het spel. Toch is de governance van AI allesbehalve duidelijk: wat voor soort regels en beleid hebben we nodig; wie gaat die beslissingen nemen en via welke processen?

Deze rondetafel brengt experts van SAILS, GTGC en het Hague Center for Digital Governance samen. Panelleden bespreken hoe AI-technologieën worden gebruikt op verschillende gebieden, welke (mondiale) governance-uitdagingen ze oproepen en hoe ze worden aangepakt op verschillende niveaus.

 Schrijf je hier in voor het live event.

Panelists: 

· Joost Batenburg is hoogleraar aan het LIACS en heeft als leerstoel Imaging and Visualization. Hij is ook verbonden aan het CWI en is programmadirecteur van het interdisciplinaire onderzoeksprogramma Society, Artificial Intelligence and Life Sciences (SAILS).

· Hsini Huang is universitair docent aan het Instituut Bestuurskunde, FGGA, Universiteit Leiden, gespecialiseerd in digitalisering en beleid. Ze maakt deel uit van het The Hague Centre for Digital Governance. Daarnaast is ze universitair hoofddocent aan het departement politieke wetenschappen van de Nationale Universiteit van Taiwan en onderzoeker aan het Taiwan E-Governance (TEG) Research Center.

· Jan Aart Scholte is hoogleraar Global Transformations and Governance Challenges aan de Universiteit Leiden. Zijn leerstoel is een gezamenlijk initiatief van het Instituut Politieke Wetenschap (Faculteit der Sociale Wetenschappen) en het Institute of Security and Global Affairs (Faculteit Governance and Global Affairs). Jan leidt het interfacultaire programma Global Transformations and Governance Challenges (GTGC).

· Shiming Yang is universitair docent bij LIAS. Daarnaast is ze werkzaam bij het stimuleringsprogramma Global Transformations and Governance Challenges.

Circle of Influence
Circle of Influence
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.