Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Jonge Alumni Dag 2022

Datum
zaterdag 26 maart 2022
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Op zaterdag 26 maart 2022 is het tijd voor de jaarlijkse Jonge Alumni Dag (JAN-dag) van de Universiteit Leiden. Dit jaar is het gelukkig weer een fysieke editie in het Kamerlingh Onnes gebouw in Leiden. Tijdens deze compleet verzorgde dag volg je een plenair programma en diverse workshops in kleinere groepjes. Daarnaast is er tussen de workshops door een heerlijke lunch en na afloop een gezellige borrel. Heb je zin om mede jonge alumni te ontmoeten en jezelf verder te ontwikkelen door de diverse workshops? Lees dan snel verder!

Het programma

De JAN-dag begint om 10.30 uur met de ontvangst in het restaurant van het KOG, met koffie en thee. Om 11.00 uur beginnen we met een centrale opening door Rose-Anne van Denderen, voorzitter van het JAN-bestuur, gevolgd door een interactieve theatercollege van Bertine Blom waarin we het gaan hebben over werkgeluk

Daarna volgt er een compleet verzorgde lunch (met vegetarische opties) voordat de workshops beginnen. Tijdens de lunch is er ook de mogelijkheid om je cv te laten checken of om vragen over je loopbaan en sollicitaties te stellen aan Career Services van de Universiteit Leiden. Ook kan je een professionele foto van jezelf laten maken voor op LinkedIn of je cv. Deze foto krijg je achteraf per mail toegestuurd. 

Om 13.15 uur begint de eerste ronde met workshops: zakelijk flirten en overzicht in je werkdag. Bij aanmelding voor deze dag kan je een van deze twee workshops kiezen. Beide workshops duren ongeveer anderhalf uur. Na de workshop is er weer een kort pauzemoment met wat te drinken en wat lekkers. 

Om 15.00 uur start de tweede ronde met workshops, in deze ronde kan je kiezen uit een workshop over onbewuste vooroordelen en over de kracht van expressie. Om 16.30 uur sluiten we de dag weer gezamelijk af met een theatermonoloog van Live Your Story. Daarna is er een gezellige borrel om gezamelijk met elkaar na te praten. 

Klik op onderstaande items om meer over de workshops te lezen. Alle onderdelen van de JAN-dag zijn in het Nederlands. 

Speciaal voor de JAN-dag geeft Bertine haar theatercollege 'Van werkdruk naar werkgeluk'. Werkgelukkige Young Professionals presteren meer, omdat ze gemotiveerder zijn, waardoor ze minder fouten maken en minder verzuimen. Bovendien maken ze hun omgeving gelukkiger, zowel hun collega’s als hun klanten. Organisaties die werkgeluk centraal stellen, presteren 400% beter dan anderen. Maak werk van geluk en je zult zien dat niet alleen het plezier zal toenemen, maar ook je resultaten zullen verbeteren.

Tijdens dit interactieve en verrassende theatercollege maak je een ontdekkingsreis op zoek naar jouw werkgeluk en persoonlijke (gekleurde) drijfveren die zorgen voor jouw werkkracht. Er wordt ingegaan op hoe jij je dagelijkse werk beleeft (met alle hoogte- én dieptepunten) en je ervaart de ‘employee experience’ mét geluksexplosies op de rode loper in jouw employee journey. Ook word je uitgedaagd om nieuwe krachtige werkgeluk keuzes te maken!

Dit theatercollege heeft als doel om jou als Young Professionals te inspireren vanuit persoonlijke kracht met werkgeluk aan de slag te gaan, om zo een beweging te creëren waar iedereen baat bij heeft. Je krijgt inzicht in omgaan met werkdruk, werkkracht, wat werkgeluk betekent voor prestaties en hoe je er in de praktijk concreet aan kunt werken in 10 inspirerende stappen.

Over de spreker

Bertine Blom (www.bertineblom.nl) is een veelgevraagd spreker, trainer en coach en inspireert al meer dan 25 jaar organisaties, teams en individuen bij het realiseren van betere prestaties. Met haar theatercollege’s en powersessies over ‘werkgeluk’ en ‘persoonlijke kracht’ weet zij haar publiek te raken! Door te werken met muziek, veel interactie, verrassende praktijkvoorbeelden, gekleurde sjaals en een onderscheidende Happy Power Analyse brengt Bertine de zaal in beweging.

Waar loop jij tegenaan in je werk als het gaat om plannen en organiseren? Is je agenda te vol, staan er vaak verstoorders aan je bureau of krijg je veel last minute verzoekjes? We hebben er allemaal wel eens mee te maken en het kan je werk echt beïnvloeden. Hoe ga je hier mee om en hoe kan je voorkomen dat je planning in de soep loopt? Adriana Luns gaat hier samen met jou over in gesprek en geeft je praktische tips mee om beter te plannen.

Over de spreker

Adriana is al sinds haar 20ste werkzaam als directiesecretaresse en heeft dus veel ervaring op dit gebied. Ze heeft tijdens haar carrière specialisten in de academisch-medische wereld en diverse CEO’s in een internationaal beursgenoteerd bedrijf ondersteund. Daarnaast is Adriana opgeleid tot Professional Organiser voor de zakelijke markt. Door ruim 35 jaar ervaring als secretaresse aan de top, heeft ze in de praktijk geleerd overzicht te houden en ruimte te creëren voor een goede werk-privé balans. Haar kennis over dit onderwerp deelt ze graag met jonge alumni. 

In deze powersessie leer je sneller mensen te overtuigen, met een uitstraling die lang in het geheugen blijft hangen. Je leert nieuwe manieren om (meer!) zaken te doen, in een open en boeiende sfeer, waarbij non-verbale communicatie de hoofdrol speelt. Je weet hoe je met jouw charme en de juiste focus mensen enthousiast maakt en hoe je gesprekken kunt sturen. Je leert hoe je een goede eerste indruk maakt en voor een goede gesprekssfeer zorgt. Ook weet je hoe je de lichaamstaal van jouw gesprekspartner kan interpreteren en hoe je je eigen lichaamstaal effectief en efficiënt kunt inzetten. Steeds terugkerende tevreden klanten is het gevolg! Kortom: je leert handvatten toe te passen om je zakelijke doelen beter te bereiken.

Hoe vaak word het je gevraagd: vertel eens iets over jezelf. Hoe vaak vertel je bij zo’n vraag feitjes die je op je Facebook of Twitter-account terug kunt vinden, zoals geboorteplaats, leeftijd, burgerlijke staat, studie enzovoort. En dus niet over wie je écht bent, wat je bezig houdt en in beweging brengt? In deze workshop gaan we juist dáármee aan de slag.

Tijdens deze interactieve workshop ga je aan de slag met het vertellen van je verhaal. Je leert je stem en je lichaam te gebruiken om op een open en persoonlijke manier je verhaal te vertellen. Daarnaast ga je aan de slag met het vrijmaken van je creativiteit. Werken vanuit abstratie om een spontaan en concreet verhaal in elkaar te zetten en om afstand te nemen van jezelf en van daaruit een verhaal over jezelf te creëren. 

Over de spreker

De Australiër Scott Blick woont sinds 1988 in Nederland. Hij begon zijn professionele carrière als danser/acteur in Australië en kwam naar Nederland om klassieke zang te studeren. Na zijn afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag was hij werkzaam bij verschillende productiehuizen en gezelschappen waaronder: Korzo Theater, Toneelschuur Producties, Opera Trionfo, Productie-huis Rotterdamse Schouwburg en Onafhankelijk Toneel.

Sinds 2000 gebruikt hij zijn brede theaterervaring om mensen uit het bedrijfsleven en het onderwijs te coachen in het ontwikkelen van hun verbale en non-verbale communicatie- en presentatievaardigheden. Scott’s aanpak is ervaringsgericht. Je leert door te doen en te ervaren. En daarna analyseren en eigen maken. Zijn workshops zijn fysiek en interactief waarbij de nadruk ligt op het leren van eenvoudige, concrete vaardigheden die gemakkelijk toe te passen zijn.

Jonge alumni zijn uitgesproken over wie ze zijn en nemen ook de ruimte om te zijn wie ze zijn. Maar welke onbewuste vooroordelen heb je zelf? En welke hebben anderen over jou? Het doel van deze workshop is bewustwording van onbewuste vooroordelen. Barbara Bos, trainer van de training 'Selecteren zonder vooroordelen' van het College voor de Rechten van de Mens, neemt je mee in de werking en effecten van stereotypen. Wat zijn daarvan de effecten op werving en selectie en hoe ga je om met deze effecten? Het wordt een interactieve workshop die je inzichten en handvatten biedt.

In het huidige maatschappelijk debat is er steeds meer ruimte voor mensen om hun ervaringen te delen aangaande discriminatie en racisme. Tegelijkertijd merken we een grote terughoudendheid om te spreken over hoe men zich soms ongelijk behandeld voelt op plekken waar zij veel komen.

Veel mensen willen een open houding aannemen en racisme uitbannen. Live Your Story verzamelde verhalen en verwerkt dat in een workshop met solotheatermonologen waarin persoonlijke verhalen worden gedeeld. Live Your Story geeft op speelse wijze handvatten hoe je racisme en discriminatie zelf kunt aanpakken. Ze tonen het verschil tussen bewust en onbewust racisme, bijvoorbeeld wanneer je door een grapje onbewust en onbedoeld iemand discrimineert.

Ze maken duidelijk dat het niet gaat om de intentie van de zender, maar om het effect op de ontvanger. Ze stoppen de vraag ‘waar kom jij vandaan?’, met alle bijbehorende oordelen, en richten zich op de vraag: waar voel jij je thuis en hoe kan ik eraan bijdragen dat jij je welkom voelt? In de workshop is er naast theater veel ruimte voor gesprek.

Na de sessie weet je wat je kunt doen om een veilige sfeer te creëren waarin alle mensen zich gezien voelen en op een fijne productieve manier kunnen samenwerken.

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij de Jonge Alumni Dag? Inschrijven kan via deze link. Voor deelname aan deze leerzame dag vragen we een bijdrage van €17,50. Met deze bijdrage kunnen we een podium bieden aan interessante sprekers en verzorgen we een heerlijke lunch en een borrel na afloop.

Dit event is speciaal voor jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Zaterdag 26 maart 2022
Tijd 10.30 - 18.00 uur
Locatie Kamerlingh Onnes Gebouw
Kosten €17,50* (inclusief lunch en borrel) 
Aanmelden Schrijf je in via dit formulier
Vragen jan@alumni.leidenuniv.nl
*Mocht de JAN-dag vanwege aangescherpte coronamaatregelen toch niet door kunnen gaan, dan krijg je uiteraard je volledige inschrijfgeld terug. 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.