Logo Universiteit Leiden.

nl en

Lezingen

Tijdens de Leiden Science Family Day worden er vijf lezingen gegeven: twee kinderlezingen en drie lezingen voor volwassenen. Ben jij er bij?

Overzicht lezingen

Tijd Onderwerp Door
11.30 uur Kunstmatige intelligentie & creativiteit Maarten Lamers
12.30 uur Kinderlezing: Dieren zijn ook muzikaal Michelle Spierings
13.15 uur Wanneer indringers binnenvallen! Wat zijn invasieve plantensoorten en hoe kunnen we ze onder controle houden? Emily Strange
14.00 uur Kinderlezing: Is jouw verjaardag jongleerbaar? Ronald van Luijk
14.45 uur Wat maakt ons ziek? Thomas Hankemeier

 

Kinderlezing

Tijd: 12:30 uur
 

Hou jij van zingen en muziek maken? Je bent niet alleen! Niet alleen mensen maken graag muziek, veel dieren zijn ook muzikaal. Walvissen zingen lange liederen die ze van hun ouders leren, motten zingen heel zacht en papegaaien kunnen zelf de liedjes van mensen leren. Bij deze lezing leer je alles over de muzikale talenten van dieren. Dan mag je daarna zelf bepalen wie het beste kan zingen.

Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar
Tijd: 14:00 uur
 

Jongleren en wiskunde. Je zou het niet verwachten, maar ze hebben echt met elkaar te maken. Hoe dat werkt? Dat leer je tijdens deze lezing van Ronald van Luijk. Met wiskunde kun je namelijk jongleerpatronen helemaal begrijpen. Zo goed zelfs, dat je ook nieuwe patronen kunt ontdekken. Zo onderzoek je samen met Ronald of jouw verjaardag jongleerbaar is!

Lezingen

Doelgroep: volwassenen & kinderen vanaf 12 jaar
Tijd: 11:30 uur

 

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit ons leven. Plaatjes maken, muziek componeren, teksten schrijven... Maar wat is het precies en hoe werkt het? Maarten Lamers legt uit hoe kunstmatige intelligentie in de basis werkt, wat beperkingen zijn en wat dit betekent in termen van computercreativiteit.

Tijd: 13:15 uur
Taal: Engels

 

Vreemde invasieve plantensoorten vormen een van de grootste bedreigingen voor de biodiversiteit en kosten de wereldeconomie
423 miljard dollar per jaar. Maar er is hoop! Met behulp van op de natuur gebaseerde oplossingen kunnen we veel van de ergste
indringers beheersen en bijdragen aan het herstel van leefomgevingen. Emily Strange vertelt je er alles over!

Tijd: 14:45 uur
 

Waar wij veel over DNA weten, weten wij veel minder over hoe omgevingsfactoren onze gezondheid beïnvloeden. Bij het ontstaan van ziektes zoals Parkinson en Alzheimer spelen omgevingsfactoren zoals voeding, roken, luchtvervuiling- en kwaliteit en stress een grote rol. Door meer te weten over deze factoren kunnen deze ziektes mogelijk vertraagd of zelfs voorkomen worden. Kom meer te weten over dit onderzoek in de lezing van Thomas Hankemeier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.